Goedkoop en snel zakelijk een pakket versturen?

Vergelijk méér dan 20 vervoerders en verstuur uw pakket over de hele wereld!

 

 

 

Al méér dan 8000 tevreden bedrijven gingen u voor

 

 

 


 

 

 

 


Pakket versturen DPD Pakket versturen DHL Pakket versturen TNT express Pakket versturen Global chain group Pakket versturen DHL for you Pakket versturen Transmission Pakket versturen Seabourne express Pakket versturen BF Global logistics Pakket versturen Decker expedition

 

 

Uw pakket op de juiste manier versturen

Een pakket versturen lijkt niet zo heel ingewikkeld. Maar om ervoor te zorgen dat je pakketpost de grootste kans maakt om op de juiste manier en goedkoop verstuurd wordt, volgen hier een paar tips.

Begin bij de buiten verpakking. Zorg voor een goede export verpakking, dit is een nieuwe kartonnen doos van dubbel laags karton. Voor de allerbeste bescherming kun je ook kiezen voor drie-laags karton. De dozen die in de supermarkt liggen of die waarin je je wijn koopt in de winkel zijn enkel laags karton. Deze dozen worden op een pallet vervoerd en vragen daarom minder bescherming tegen stoten. Een dubbel- of drie- laags verpakking absorbeert stoten waar een pakket onherroepelijk mee te maken krijgt tijdens het versturen.

Zorg dat het formaat van de verpakking aansluit bij je product. Teveel ruimte tussen je product en de verpakking zorgt voor indeuken, te weinig ruimte maakt je product kwetsbaar door schokken van buitenaf die niet worden geabsorbeerd door karton of een binnen verpakking en dus kans op beschadiging.

 

Verpakking van het te versturen pakket

Afhankelijk van je product kun je ook een verpakkingsmateriaal gebruiken. Dat kan noppenfolie, schuimfolie, schuimbuffers (vlokken) of papier en golfkartonbescherming zijn. Vul hiermee de verpakking op of wikkel het om je product heen. Bij het versturen van een pakket keren vervoerders een schadevergoeding uit indien je pakket voldoet aan bovenstaande tips. Voorkom dus teleurstelling bij je klant en bij jezelf.

Groot pakket versturen

Een groot pakket versturen is een vak apart. Vervoerders zoals DPD houden namelijk het versturen van een groot pakket middels luchtvracht rekening met twee verschillende vormen van gewicht. Er dient rekening gehouden te worden met het werkelijke gewicht en het totale volumegewicht van het pakket. De hoogste uitkomst van deze berekeningen wordt namelijk belast aan de verzender. Wat houdt het volumegewicht in? Hiermee bedoelt men de ruimte die een groot pakket inneemt in verhouding met het gewicht van het pakket. Om dit gewicht te berekenen gebruik je de volgende formule: Lengte x breedte x hoogte in cm / 5.000. Zoals u van ons gewend bent, hebben wij dit al verwerkt in de prijs die u ziet in onze calculator. Zo kom je nooit voor verassingen te als je een groot pakket gaat versturen. 

Het verwachtingspatroon

De volgende tip betreft je verwachtingspatroon; wanneer wil je dat het pakket aankomt? Verwacht je een handtekening voor ontvangst? Wordt een pakket ook op zaterdag geleverd? En wat gebeurt er indien je een pakket verstuurt en de ontvanger is niet aanwezig wanneer het wordt aangeboden? Zijn er pakket verzendkosten verbonden aan een tweede of zelfs derde leverpoging? Hoe en wanneer komt het pakket retour? Zijn daar kosten aan verbonden? Wil je het pakket onderweg kunnen volgen met track en trace? Welke waar krijg je dus eigenlijk voor je geld?

 

Goedkoop pakket versturen

Op CheapCargo.com krijg je een helder beeld van wat je krijgt voor je geld. Op basis van jouw adres, het adres van de ontvanger, de afmeting en het gewicht zie je direct wat een goedkoop pakket versturen echt kost. Geen verborgen kosten achteraf op je factuur, zoals een brandstoftoeslag, een afgelegen gebied toeslag of een boete omdat je pakket te groot of te klein is. En, per voerder, wat je precies krijgt wanneer je je pakketje gaat versturen met een bepaalde vervoerder uit onze lijst. Goedkoop pakketten verzenden begint dus op CheapCargo.com, ook doordat je achteraf niet wordt verrast met extra kosten.

Een postpakket versturen is heel iets anders dan een express pakket versturen, maar door de verschillen per vervoerder hoeft ook een express pakket versturen niet duurder te zijn dan noodzakelijk. Kies ook hier op CheapCargo.com op basis van looptijd en tarief, in combinatie met de al dan niet bijkomende kosten voor een tweede of derde leverpoging bijvoorbeeld. Als TNT Express het pakket morgen kan bezorgen voor een lager tarief dan FedEx, dan wil dat niet zeggen dat je minder waar voor je geld krijgt. TNT kan simpelweg een efficiëntere manier op die bestemming hebben dan FedEx. En op een andere bestemming kan het andersom zijn. En op CheapCargo.com heb jij de keuze om ze allemaal te kunnen gebruiken.

 

Service level

Let er bij een express vervoerder als TNT, DHL of TB Online (FedEx) wel op dat zij vaak meerdere service levels bieden. Een economy service heeft niet dezelfde urgentie als een express of premium service. Vuistregel hier is: de hoogste service levert de snelste levergarantie op. Bespaar niet door een economy service level te boeken als een machine stil staat aan de andere kant van de wereld. Elk DPD pakket of DHL pakket kan dus een ander service level hebben. Vooral bij het versturen van een pakket naar het buitenland is tijd geld en kan goedkoop duurkoop zijn. Maar weet wel dat het pakket versturen buitenland bij CheapCargo.com niet onnodig duur hoeft te zijn.

Kort samengevat: kies zelf de juiste verpakking voor je product, let op wat de vervoerder biedt aan aantal leverpogingen of handtekening voor ontvangst en of daar kosten aan verbonden zijn en kies de juiste vervoerder of het juiste servicelevel zodat je ook  echt krijgt wat je vooraf verwacht bij het versturen van een pakje. Op CheapCargo.com maken we pakketten versturen makkelijk, snel en voordelig, maar bovenal zorgen we ervoor dat je de juiste keuze maakt om goed en goedkoop pakketten te versturen naar binnen- en buitenland. Naast het versturen van pakketten bent u ook voor pallet transport en om een groot pakket te versturen aan het goede adres bij CheapCargo.